segunda-feira, 31 de março de 2014

Macarrão Fusili integral com legumes / Whole grain Fusili with vegetables


(Recipe in English below!!)

Ingredientes:

- Macarrão Fusili integral
- 1 abobrinha
- 2 cenouras
- 1 iogurte com ervas (160ml) ou iogurte desnatado com ervas à escolha
- Sal
- Pimenta caiena

Preparo:


- Cozinhe o macarrão e reserve.
- Corte as cenouras e a abobrinha em rodelas.
- Em uma frigideira, salteie com óleo, a cenoura e a abobrinha.
- Acrescente iogurte, o sal e a pimenta caiena. 
- Misture o molho preparado ao macarrão.

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Ingredients:

- Whole grain fusili
- 1 zucchini
- 2 carrots
- 1 yoghurt with herbs (160ml)
- Salt
- Caienne pepper

Method:

- Cook the fusili.
- Cut the carrots and the zucchini into slices.
- In a frying pan, add some oil, then cook the carrots and zucchini.
- Add the yoghurt, salt and pepper.
- Mix the sauce with the fusili.

quarta-feira, 26 de março de 2014

Bolo de maçã proteico de caneca / Proteic apple mug cake


(Recipe in English below!!)

Ingredientes:

- 1 ovo
- 3 colheres de sopa de purê de maçã
- 1 scoop whey protein baunilha
- 1 colher de sopa de farinha de amêndoas
- 1 colher de chá canela em pó
- 1 colher de chá agave
- 1 colher de café fermento
- Óleo de coco

Preparo:

- Misture todos os ingredientes, exceto o óleo de coco.
- Unte uma caneca com óleo de coco.
- Despeje a massa na caneca.
- Leve ao microondas por cerca de 1:30min.
- Retire o bolo da caneca e sirva.



Ingredients:

- 1 egg
- 3 tablespoons apple purée
- 1 scoop vanilla whey protein
- 1 tablespoon almond flour
- 1 teaspoon cinnamon powder
- 1 teaspoon agave
- 1/2 teaspoon backing powder
- Coconut oil

Method:

- Mix all the ingredients, except for the coconut oil.
- Put some coconut oil in a mug (for the cake not to stick on it).
- Put the dough inside the mug.
- Put it in the microwave for about 1:30min.
- Take the cake out of the mug and serve it.


segunda-feira, 24 de março de 2014

Snack de batata doce / Sweet potato snack


(Recipe in English below!!)

Ingredientes:

1 batata doce
- 1 colher de sobremesa de alecrim em pó
- 1 colher de sobremesa de alho desidratado ralado
- 1 colher de chá de sal


Preparo:

- Lave bem a batata doce e corte em fatias da espessura de 0,5cm.
- Em uma frigideira, coloque um pouco de óleo e aqueça.

- Coloque a batata doce na frigideira e acrescente os tempeiros.

- Frite até que a batata doce esteja dourada.
- Retire da frigideira e sirva com cream cheese light.





Ingredients:

- 1 sweet potato
- 3/4 tablespoon powder rosemary
- 3/4 tablespoon dry grated garlic
- 1 teaspoon salt

Method:

- Wash the sweet potato and cut it into slices of 0,5cm.
- In a frying pan, add a little bit of oil and heat it.
- Add the slices of sweet potato and the spices.
- Fry it until the sweet potato is brown.
- Serve with low calorie cream cheese.













quinta-feira, 20 de março de 2014

Doce proteico de chocolate/ Chocolate protein balls


(Recipe in English below!!)

Ingredientes:

-2 bananas nanicas amasadas
- 1 colher de sopa cacau em pó
- 2 colheres de sopa whey baunilha
- 1 colher de sopa linhaça
- 3 colheres de sopa aveia em flocos

- 1 colher de chá cacau
- 1 colher de chá linhaça
- 1 colher de chá farelo de aveia

Preparo:

- Misture a primeira parte dos ingredientes e forme bolinhas, como brigadeiro.
- Misture a segunda parte dos ingredientes e passe as bolinhas nessa mistura.



Ingredients:

- 2 mashed bananas
- 1 tablespoon cocoa powder
- 2 tablespoons vanilla whey protein
- 1 tablespoon linseed
- 3 tablespoons oats

- 1 teaspoon cocoa powder
- 1 teaspoon linseed
- 1 teaspoon oat flour

Method:

- Mix the first part of the ingredients and shape them into small balls.
- Mix the second part of the ingredients and cover the chocolate balls with it.

segunda-feira, 17 de março de 2014

Frango em crosta de quinoa/ Chicken with quinoa crust



(Recipe in English below!!)

Ingredientes:

- 1 filé de frango
- Curry em pó
- Pimenta caiena
- 3 colheres de sopa de quinoa em grão

Preparo:

- Tempere o filé de frango com curry em pó e pimenta caiena.
- Passe o frango na quinoa em grão.
- Em uma frigideira, com um pouco de óleo, grelhe o frango.

Acompanhamento >> Aspargos com redução de balsâmico

Ingredientes:

- Aspargos verdes tailandêses
- 240ml vinagre balsâmico
- 3 colheres de sopa de agave

Preparo:

- Lave os aspargos e reserve.
- Em uma panela, coloque o vinagre balsâmico e o agave, e cozinhe em fogo baixo.
- Deixe o líquido reduzir até a metade (o líquido ficará mais espesso - esse processo demora cerca de 40min).
- Enquanto o líquido reduz, grelhe os aspargos em uma frigideira com um pouco de óleo.
- Coloque parte da redução de balsâmico sobre os aspargos e sirva.


Ingredients:

- 1 chicken filet
- Curry powder
- Cayenne pepper
- 3 tablespoons quinoa

Method:

- Season the chicken with curry and cayenne pepper.
- Add quinoa.
- In a frying pan, with a little bit of oil, grill the chicken.

Side dish >> Asparagus with balsamic reduction

Ingredients:

- Green Thai Asparagus
- 240ml balsamic vinegar
- 3 tablespoons agave

Method:

- Wash the asparagus.
- In a pan, mix balsamic vinegar and agave and cook it in low heat.
- Let the liquid reduce until there is only half of it (it will be thicker - this process takes about 40min).
- While the liquid reduces, grill the asparagus in a frying pan with a little bit of oil.
- Put some of the balsamic reduction over the asparagus and serve.


quinta-feira, 13 de março de 2014

Mousse de avocado/ Avocado mousse


(Recipe in english below!!)

Ingredientes:

- 1 avocado
- 1 colher de sopa de cacau em pó
- Adoçante à gosto
- 1 colher de sopa de mix de sementes (semente de girassol, semente de abóbora, soja, pignoli)

Preparo:

- Corte o avocado ao meio, retire a casca e o caroço e amasse.
- Misture o avocado com o cacau e o adoçante.
- Coloque o mix de sementes por cima.


Ingredients:

- 1 avocado
- 1 tablespoon cocoa powder
- Sweetener
- 1 tablespoon seed mix (sunflower seed, pumpkin seed, soybean, pignoli)

Method:

- Smash the avocado.
- Mix the avocado with the cocoa and sweetener.
- Add the seeds.

segunda-feira, 10 de março de 2014

Pizzete


(Recipe in english below!!)

Ingredientes:

- 2 ovos
- 1 concha patinho moído temperado e cozido
- 50g queijo suíço fatiado (fatias finas)
- Orégano
- Manjericão desidratado
- Sal
- Rúcula
- Tomates cereja cortados em 4 partes


Preparo:

- Misture os ovos com a carne, o queijo e os temperos.
- Em uma frigideira, coloque um pouco de óleo, despeje a mistura e prepare como uma omelete, virando dos dois lados.
- Retire da frigideira e acrescente a rúcula e o tomate cereja.


Ingredients:

- 2 eggs
- 4 tablespoons cooked minced meat
- 50g sliced swiss cheese
- Oregano
- Dried basil
- Salt
- Arugula
- Cherry tomatoes sliced in 4


Method:

- In a bowl, mix the eggs, meat, cheese, oregano, basil and salt.
- In a frying pan, put a little bit of oil, add the mixture and prepare it as if it was an omelet.
- Take it out of the pan and add the arugula and the tomatoes.


domingo, 9 de março de 2014

Salty sweet potato pancake


Ingredients:

- 2 eggs
- 50g cooked sweet potato
- salt
- 3 tablespoons quinoa
- 1 sliced chicken breast

Method to prepare the quinoa:

- Boil 2 + 1/2 cup (600ml) water for 1 + 1/4 cup (210g) quinoa. As soon as the water starts to boil add the quinoa and cook for 12 to 15min.

Method to prepare the pancake:

- Beat all the ingredients, except for the quinoa and the chicken breast, on the blender.
- Add the quinoa and mix with a spoon.
- In a frying pan whit a little bit of oil, add part of the mixture, and grill it both sides. Repeat the process with the rest of the mixture.
- Fill it with chicken.

Banana, oat and cinnamon pancake


Ingredients:

- 1 egg
- 1 big banana
- 1 tablespoon oats
- 2 teaspoons powder cinnamon
- sweetener (if necessary)

Method:

- Mash the banana.
- In a bowl, mix all the ingredients.
- Fry it in a frying pan with a little bit of oil.
- Fill it with yogurt (i used cherry yogurt).

Curry potato and broccoli


Ingredients:

- 700g potato
- 500g broccoli
- 1 onion
- 2 tablespoons oil
- 400ml coconut milk
- 300ml homemade vegetable broth (recipe below)
- 1 tablespoon red curry paste
- 100g red lentil
- salt

Method:

- Wash, peel and cut the potatoes. Put it in a bowl with water, so that they won´t get dark.
- Wash and cut the broccoli.
- Peel and cut the onion into small pieces.
- In a pan, heat the oil and add the onion and the potato.
- Add the curry paste, the coconut milk and the vegetable broth. Cook it for about 10min.
- Add the broccoli and the lentils. Cook it for 10min more.
- Add salt.

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Vegetable broth recipe:

Ingredients:

- 2 carrots
- 2 stalks of celery
- 1 big onion
- 2L water
- 2 bay leaves

Method:

- Wash the vegetables.
- Peel the onion and cut it into 4 slices. Cut the carrot into thick slices. Cut the celery in pieces of about 5cm.
- In a pan, add all of the ingredients and cook in high temperature. When the water starts boiling, turn the heat down and let it cook for about 30min. Do not add salt! Just add it when you´re preparing the meal.
- Turn the heat off. Leach the broth.
You can keep it on the fridge for 5 days, or in the freezer for 3 months (freeze it in ice mold to make the defrosting process easier).

quinta-feira, 6 de março de 2014

Zucchini and goat cheese pie

As requested, from now on, i´ll be posting all the recipes not only in Portuguese, but also in English!!
So, here we go:


Ingredients:

- 1 zucchini
- 125g goat cheese
- 4 Para nuts
- 1 tablespoon olive oil
- 1 tablespoon cooked quinoa grains

Method:

- Slice the zucchini with a vegetable peeler and cut the crumb into small pieces.
- Cut the Para nuts into small pieces.
- Cut the goat cheese into small pieces.
- Mix the goat cheese, the Para nuts and the zucchini crumb. Add olive oil and cook.
- Grill the slices of zucchini in a frying pan with a little bit of oil.

- In a soup plate, put some of the zucchini covering the base of the plate.
- Add the filling (nuts + crumb + cheese).
- Cover with the rest of the zucchini slices.
- Add the quinoa.

Panqueca salgada de batata doce


Ingredientes:

- 2 ovos

- 50g de batata doce cozida

- Sal a gosto

- 3 colheres de sopa de quinoa em grão

- 1 peito de frango cozido fatiado em iscas



Preparo da quinoa:

- Ferva água na medida de 2 e 1/2 xícaras (600ml) de água para 1 e 1/4 xícara (210g) de 

quinoa. Assim que a água começar a ferver, coloque a quinoa na água e cozinhe por 12 a 

15min.


Preparo da panqueca:

- Bata todos os ingredientes no liquidificador, exceto a quinoa e o frango.

- Acrescente a quinoa e mexa com uma colher.

- Em uma frigideira com um pouco de óleo, acrescente parte da mistura e grelhe a massa

 dos dois lados. Repita o processo com o restante da massa.

- Retire do fogo e recheie com frango.

segunda-feira, 3 de março de 2014

Panqueca de banana, aveia e canela


Ingredientes:

- 1 ovo

- 1 banana nanica
- 1 colher de sopa de aveia em flocos
- 2 colher de chá de canela em pó
- Adoçante sucralose ou stévia, se achar necessário

Preparo:

- Amasse a banana.
- Em uma tigela, misture todos os ingredientes.
- Frite em uma frigideira com um pouco de óleo.
- Recheie com iogurte (na foto, usei iogurte de cereja)
Bom apetite! :)